25.12.2012 Gaziantep'in Kurtuluşu ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşu olan 25 Aralık 1921 ile Mehmet Akif Ersoy’un vefat yıldönümünün bir arada işlendiği gece Şehitkâmil Kültür Merkezinde yapıldı.

Aralarında Cihan Eğitim, Kültür ve Araştırma Derneğinin de bulunduğu 19 Sivil Toplum Kuruluşu tarafından oluşturulan Gaziantep Gönüllü Teşekküller Platformu tarafından organize edilen 25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluşu ve Mehmet Akif Ersoy’u An(la)ma Gecesi” yapıldı. Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşu olan 25 Aralık 1921 ile Mehmet Akif Ersoy’un vefat yıldönümünün bir arada işlendiği gece Şehitkâmil Kültür Merkezinde saat 19.00’da başladı.

Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezi’nde (ŞKM) Serdar Tuncer’in sunduğu programa; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer, Derya Bakbak, Şehitkâmil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.

Gaziantep halkının yoğun ilgi gösterdiği programda salon yetmeyince vatandaşların bir kısmı programı ayakta izlemek zorunda kaldı. Programın açılışı hafız Mehmet Bilir tarafından okunan Kur'an-ı Kerim ile yapıldı. Programın sunumunu ise Serdar Tuncer yaparak kurtuluş mücadelesini anlatan birbirinden güzel şiirleri seslendirdi.

Açılış konuşmasını Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu Sekreteryası yaparak platform hakkında bilgiler verdi. Daha sonra Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun anlatıldığı sinevizyon gösterisinin ardından sahneye çıkan yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun, Mehmet Akif Ersoy’un yaşamını anlatan sunumu beğeni ile dinlendi.

Plaket töreninin ardından program tüm şehitler ve Mehmet Akif Ersoy için dualar okunarak son buldu.



Sayfa Kategorisi: Faaliyetler